perjantai 5. huhtikuuta 2013

Normipäivä

Noniin, Ilembulassa oltu noin viikko, viisi jäljellä. Huimaa, miten nopeasti aikaa menee, vaikka yksittäiset päivät tuntuvat pitkiltä. Mutta kerrataanpa nopeasti normipäivä Ilembulassa

Klo 6.30 herätyskello soi, sairasta.
6.45 pääsen sängystä ylös, vedän päälle jotkut vaatteet, ja menen aamupalalle, joka on klo 7. Aamupalan jälkeen on aikaa laittautua, koska
9 aikaan suuntaan orpolalle, josta kämpille n. Klo 12.
Klo 13 on lounas, ja
Klo 15 menen uudelleen orpolalle. Tulen sieltä viiden-kuuden aikaan takaisin, koska
Klo 18 on päivällinen
Ja loppuilta meneekin kämpillä hengaillessa, koska aurinko laskee jo seitsemältä, ja pimeän aikaan voi olla vaarallista liikkua ulkona.

Päiväohjelmaan mahtuu siis aika reippaasti vapaa-aikaa, ja iltapäivisin voi lounaan jälkeen ottaa aina pikku päikkärit ;) Kaikkea päiväohjelmasta ei kuitenkaan selviä. Esimerkiksi sitä, että olemme jo kahtena aamuna myrkyttäneet talostamme ison hämähäkin ennen aamupalaa. Ja tottakai ohjelma on joustava, tehdään me muutakin kuin töitä. Ruokailujakin voi siirtää, jos olemme menossa jonkun luo syömään, käymään kirkossa tai retkelle isompiin kaupunkeihin... :)

No joo, mutta mitä tänne kuuluu? No, hyvää. Tätäkin kirjoittaessa istun terassilla katse savannille päin (okei, se ei taida olla oikeesti savanni, siellä on auringonkukkapeltoja. Mut hei, se näyttää savannilta...). Tänään on astetta pilvisempi päivä, mutta lämpöä silti varmaan 25 astetta.

Nyt jouduin muuten siirtymään sisälle, alkoi terassilla pörräävät ampiaiset (jollainen pisti minua kerran) inhottamaan liikaa, vaikken mikään ötökkävihaaja nyt sinänsä olekaan (okei, sanoin myös ennen, etten pelkää hämähäkkejä. No, se joskus oli ennen kuin se iso, ehkä-myrkyllinen hämähäkki liikkui).
mähän sanoin että se oli iso. Tai no okei, tän maan mittakaavassa ei vissiin kovinkaan iso.....

Mutta anyway, me aletaan pikkuhiljaa jo pääsemään kiinni tansanialaiseen elämänrytmiin: hakuna matata vaan. Kaikki hoituu, mutta jos sitä ei voi tehdä tänään, se voidaan ehkä tehdä huomenna. Tai ylihuomenna. Mitäs pienistä, jos sähkökatko kestää 45 tuntia ja sairaalasta on isompi generaattori rikki. No, ei mitään, potilaat vaan odottamaan, että voidaan leikata. Kipsauspotilaat odottaa kuulemma kipsiä, sitäkään ei juuri nyt ole..mutta hei, huomenna ehkä jo on.

ja mamat laittaa hyvää ruokaa :)
 No, kaikki on siis hyvin. Aamuisin herätään (okei, äiti herää. Itsehän nukun toisella puolella taloa, ja nukun sikeästi) kukon kieuntaan kello 4.30, jonka jälkeen muslimien minareetti aloittaa rukouskutsun. Hahaa, vahingonilo.
Lapset on ihania, oikeesti en kestä ettei niitä muka saa ottaa mukaan. Voisin ottaa ne kaikki mukaan. Tai okei, yhdeksän lasta olisi ehkä vähän liioittelua... Mutta kenet vaan, on ne vaan niin ihania <3

Raymond ja Weema istuu vesilätäkössä ihmettelemässä sadetta


 Outs, pikkusen tuli sekavaa settiä, mutta mitäs me pienistä (...ku ei pienetkää meistä, essille terkkuja :D)

-Heli

Ps. Niistä kuvista. Meiän tietokoneen netti on oikeesti ihan superhidas, eli kuvien lataamisen laita on vähän niin ja näin... Muutaman kuvan lataamiseen saa helposti tuhlattua tunnin..... Mutta koitan saada joka postaukseen saada edes yhden kuvan, ja ehkä facebookiin saan vähän useammin ladattua.... :) Nämäkin kuvat lisäsin yksitellen, ja välissä kerkesin mm. siivoilla vähän, rasvata (Afrikan auringon polttamat) olkapääni sekä läpsyillä kävelyn kovettamat jalkani, käydä suihkussa, aloittaa uuden kirjan ja lukita molemmat ovet...

14 kommenttia:

  1. oi kun näyttää ja kuulostaa ihanalta (paitsi toi hämis ;) ) tottakai sä voit jonkun pikkunaperon ottaa mukaan, ei sitä huomata ;) Pusuja sinne <3

    VastaaPoista
  2. Hahaha noh, niil melkeen kaikil on isä tai joku sukulainen jossain, ni ne ee ehkä tykkäis :D

    VastaaPoista
  3. kui ne on sit orpokodis jos niil on sukulaiisi?

    VastaaPoista
  4. No siis mun ymmärtääkseni näillä suurimmalla osalla on isä tai muita sukulaisia, jotka ei pysty ruokkimaan ja hoitamaan ihan pieniä lapsia. Sen takia tässä orpolassa onkin vaan alle 3-vuotiaita lapsia, siinä kolmen vuoden paikkeilla ne joko pääsee isän/muitten sukulaisten luo, tai sitten siirretään isompien lasten orpokotiin Ne isät käy kyllä kattomassa lapsiaan joskus, mut ei kai tähän kulttuuriin kuulu sellanen yksinhuoltajaisyys... Eli ne pystyy ottamaan vasta isomman lapsen. Surullista, mutta no can do.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kulttuurierot on aina nii outoi..tai siis Suomessahan ei todellakaa vois tehä tollee! Siis et lapset pistetää vauvoina jonneki hoitoo jos niil ei oo äitii, ja sit ne tullaa vanhempina hakee pois.. Ja siis on surullistaki, mut kai tollanen orpola on kuitenki vähä parempi kun ihan kokonaa heittelle jättäminen...?

      Poista
    2. No niinpä, mut siis joo, on toi orpola kuitenki tyhjää parempi, siellä ne kuitenki saa ruokaa ja vaatteita yms. Ja täällähän on hirveen tavallista et lapset päätyy vanhempien kuollessa(tai jos ne hyökää ne lapset) johonki sukulaisille, melkeen joka perheessä kun lapsiläärää kysyy, vastaus on tyyliin : "kolme omaa ja yks veljen tyttö" tai jotain vastaavaa .

      Poista
  5. Hyi miten iso hämis! :D
    Ihan pakko jäädä seurailemaan blogiasi, oon miettinyt usein itsekkin, että olis hienoa päästä vierailemaan ja auttamaan johonkin orpolaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, onneksi se ei kuulemma ole vaarallinen :D tervetuloa lukemaan blogia, kommenttisi oli tosin jostain syystä mennyt roskaposteihin, joista bongasin sen vasta nyt. Eli ei mitään henkilökohtaista, kun en julkaissut sitä aikaisemmin :D

      Poista
  6. Nään varmaan painajaisia tosta hämähäkista :-D ja voin kuvitella että noi aamu herätykset ei oo sun juttu mitä muistelen pariisin reissun aamuja ;-)

    VastaaPoista
  7. No arvaa oonko paniikissa koko ajan, jos täytyy esim kävellä pimeessä?:D hahaha ja joo ei tosiaa oo mun juttu, en kyl tosin yhtää muista mimmoset aamut pariisis oli, mut varmaa sellaset ku mulla aina :D mut me mennää tääl jo tyylii ysilt nukkumaan et ei oo oikeesti niin paha :D

    VastaaPoista
  8. Heh mä muistan olit aina viimesenä aamul viel nukkumas xd

    VastaaPoista
  9. Hauska nähdä,että viime talven pienet/vauvat on nyt siellä isoja. Olisi kiva nähdä mun muksuista,Raymondista ja Weemasta kuva/kuvia myös edesstä päin. Ikävä sinne! Terveisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, weemasta, raymondista ja annasta on uusimmassa postauksessa kuvat :)

      Poista